Acest site este doar blog-ul de activităţi al Şcolii Gimnaziale "Elena Cuza" Iaşi.
Pentru site-ul complet, cu toate informaţiile despre şcoală vă rugăm să accesaţi www.scoalaecuza.ro

luni, 16 ianuarie 2012

"Eminescu, azi!" - 162 de ani de la nașterea poetului

Ne mândrim cu Eminescu pentru că este deopotrivă al Ipoteștiului, al Botoșaniului, al Iașului, al Moldovei, al României, al românilor, dar și al lumii, al tuturor celor carae iubesc lumina și armonia.
Îl respectăm și-l prețuim, omagiindu-l în preajma zilei sale de naștere, 15 ianuarie, dar și de fiecare dată când simțim nevoia de a ne raporta la valorile autentice românești.
"Eminescu, azi!", activitate coordonată de prof. Colotilă Anca, bibliotecar, a răspuns unei dorințe lăuntrice de a-l aduce pe poet în gândul și pe buzele elevilor școlii noastre. Cu această ocazie, a fost amenajată o expoziție de carte, dedicată exclusiv poetului și au fost evocate personalități ale vremii care au vorbit despre marele creator și opera sa. S-au citit și recitat versuri îndrăgite de elevi.
Activitatea de astăzi se înscrie în seria de manifestări dedicate poetului și publicistului, organizate de instituții prestigioase din orașul Iași: Muzeul ”Mihai Eminescu” ("Porni Luceafărul..."), Asociația Științifică și culturală ”Vasile Pogor”, în parteneriat cu ISJ Iași, ISJ Neamţ și Facultatea de Litere de la UAIC Iași (Simpozion Internațional - Mihai Eminescu - Poet național și universal), Biblioteca ”Gheorghe Asachi” Iași, (”Să-l cunoaștem pe Eminescu”), activități la care au participat activ elevi de la clasa a III-a A , instruiți de prof. Geta Bungianu, în cadrul proiectului educativ ”Un copil educat, un adult responsabil”.

prof. Fulvia Horobeț


Foto de Adrian Chiorescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu