Acest site este doar blog-ul de activităţi al Şcolii Gimnaziale "Elena Cuza" Iaşi.
Pentru site-ul complet, cu toate informaţiile despre şcoală vă rugăm să accesaţi www.scoalaecuza.ro

duminică, 13 mai 2012

Festivalul Judeţean de Folclor "Muguri de cântec şi joc", Ediţia I, 12-13 mai 2012

Şcoala „Elena Cuza”, Iaşi a găzduit, în perioada 12 – 13 mai 2012, prima ediţie a Festivalului Judeţean de Folclor „Muguri de cântec şi joc”, inclus în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene. Acţiunea a debutat sâmbătă, 12 mai, la ora 15:30, cu o paradă a portului popular, în cartierul Păcurari, urmată de un amplu spectacol folcloric în aer liber, la sediul instituţiei, în cadrul căruia au evoluat 12 formaţii artistice şi ansambluri folclorice reprezentând 11 şcoli din municipiul şi judeţul Iaşi. Ziua s-a încheiat cu recitalul oferit de membrii Ansamblului „Doina Carpaţilor” al Casei de Cultură a Studenţilor, condus de maestrul coregraf Petre Şuşu.

Duminică, de la ora 10:00, coordonatorii formaţiilor artistice au participat la un workshop cu tema „Modalităţi de valorificare scenică a folclorului coregrafic şi muzical prin intermediul activităţilor extracurriculare desfăşurate în învăţământul primar”, având ca moderatori pe profesorul Marcel Lutic, preşedintele Asociaţiei Meşterilor Populari din Moldova, maestrul coregraf Petre Şuşu şi profesorul Mihai Popa.

Parteneri ai acestui eveniment au fost Inspectoratul Şcolar al Judeţului Iaşi, Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului Iaşi.

Manifestările s-au bucurat de aprecierea unanimă a tuturor participanţilor.

Prof. Violeta Popa 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu