Acest site este doar blog-ul de activităţi al Şcolii Gimnaziale "Elena Cuza" Iaşi.
Pentru site-ul complet, cu toate informaţiile despre şcoală vă rugăm să accesaţi www.scoalaecuza.ro

duminică, 18 noiembrie 2012

"Povești și sfaturi pentru copii și părinți din Traista cu sănătate"

Duminică, 18 Noiembrie 2012, la ora 10.00, la Moldova Mall, câțiva copii din școala noastră, însoțiți de părinți, au participat la activitatea "Povești și sfaturi pentru copii și părinți din Traista cu sănătate", din cadrul proiectului comunitar "Tradiții sãnãtoase pentru copii sãnãtoși”, finanțat de Primăria Municipiului Iași şi susținut de senator Mihaela Popa.
Proiectul "Traista cu sănătate" își propune formarea unor comportamente alimentare sãnãtoase și a unui stil de viațã sãnãtos, să previnã obezitatea la copiii cu vârstã cuprinsã între 3 și 12 ani, având la bazã tradițiile culturale locale. El este inclus în rețeaua internaționalã de programe pentru prevenția obezitãții la copii - EPODE International Network, EIN, care cuprinde 25 de programe din 3 continente și 15 țãri. Acest proiect educațional este implementat de Asociația Nutrigrup, iar activitatea a fost realizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Universitatea de Medicinã și Farmacie "Grigore T. Popa" Iași, Direcția Județeanã pentru Sport și Tineret, Direcția Sanitarã Județeanã Iași, Societatea Studenților Mediciniști Iași și Moldova Mall.
Programul manifestării a cuprins:
1. Prezentarea stadiului de realizarea a proiectului - Conf. Dr. Veronica Mocanu, Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa”, Iași
2. Povești și sfaturi din Traista cu sănătate – activități artistice și jocuri realizate de copii și cadre didactice.
3. Seminarul părinților "Cum influențează mișcarea inteligența copiilor" prezentat de Sorin Mihalache - doctor în filosofie, membru al Centrului de Cercetare Interdisciplinară în Religie, Filosofie și Știință de la Universitatea "Al. I.Cuza" Iaşi.
 Elevii celor 8 clase participante la proiect au desfășurat, sub îndrumarea voluntarilor, prima campanie de măsurare a greutății - “Am o greutate sănătoasă?”.

Știm că dorința cea mai mare a mamelor de pretutindeni este să aibă un copil sănătos. Dar un copil sănătos nu înseamnă un copil plinuț. Greutatea corporală este o caracteristică ce determină aspectul unui individ, starea de sănătate fizică și psihică, precum și, cel mai important - calitatea vieții.

Coordonator al proiectului în cadrul școlii,
Prof. Nicoleta Slabu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu