Acest site este doar blog-ul de activităţi al Şcolii Gimnaziale "Elena Cuza" Iaşi.
Pentru site-ul complet, cu toate informaţiile despre şcoală vă rugăm să accesaţi www.scoalaecuza.ro

marți, 5 februarie 2013

Patrula de reciclare

Vă informăm că in şcoala noastră se desfaşoară Programul educaţional de protecţie a mediului ,,Patrula de reciclare,, iniţiat de Asociaţia Română pentru reciclare RoRec, in parteneriat cu ISJ Iaşi şi Primăria Iaşi, inceput în luna septembrie 2012 şi care se derulează până in luna mai 2013.

Astfel, un număr de treizeci de elevi, voluntari din clasele a Va, a VIa şi aVIIa, au primit broşuri si insigne de membri ai patrulei de reciclare, aducând la cunoştinţa colegilor şi a comunităţii despre riscurile de poluare prin depozitarea necorespunzătoare de DEEE, pentru a forma un comportament responsabil, pentru economisire şi reciclare a resurselor.

În cadrul acestui proiect ecologic naţional, elevii sunt îndrumaţi să protejeze natura, să devină mai responsabili, colectând selectiv deşeurile de echipamente electrice şi electronice DEEE. (baterii, acumulatori, becuri, lămpi, neoane, aparate mici maşini de călcat, ceasuri electrice, cuptoare cu microunde, aspiratoare, televizoare, computere, monitoare, etc, …pâna la frigidere, maşini de spălat, aragazuri.) Obiectele mici vor fi depuse in punctele de colectare din scoala, iar cele mari vor fi preluate gratuit de organizatori de la domiciliul voluntarului sau institutii cu nr. de telefon si adresa, iar greutatea acestora va fi calculata in contul scolii noastre .

LOCUL DEŞEURILOR NU E ÎN CASĂ! RECICLEAZĂ! VĂ AŞTEPTĂM!

Profesor coordonator, Cecilia Velnic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu