Acest site este doar blog-ul de activităţi al Şcolii Gimnaziale "Elena Cuza" Iaşi.
Pentru site-ul complet, cu toate informaţiile despre şcoală vă rugăm să accesaţi www.scoalaecuza.ro

vineri, 13 decembrie 2013

Proiectul “Magia colindelor”

“Colindele de Crăciun sunt bogăția sufletului și zâmbetul îngerilor”
BETTY MARCOVICI


Datinile și obiceiurile de iarnă reuşesc să realizeze o misterioasă legătură între cer și pământ. Mai mult decât în alte perioade ale anului, iarna, de sărbători, oamenii au un adânc sentiment de bucurie. Astfel, ei “circulă” sufleteşte cu mai multă usurință, dintr-un univers în altul.
În luna decembrie 2013 s-a desfășurat proiectul “Magia colindelor” care a avut drept scop păstrarea şi promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor româneşti prilejuite de sărbătoarea Sfântului Crăciun atât la sat, cât şi la oraş, cât mai ales, conştientizarea importanţei relaţiilor interumane bazate pe cunoaştere, înţelegere, respect şi împărtăşirea unor valori comune.
Au participat elevii clasei a IV-a de la Şcoala Primară Cuza-Vodă, structură a Şcolii Gimnaziale Vînători, coordonați de doamna prof. Daniela Gavăț, elevi din clasa I B de la Şcoala Gimnazială ,,Garabet Ibrăileanu” Târgu Frumos, îndrumați de doamna prof. Nicoleta Pufnei. Gazdă a fost Școala Gimnazială “Elena Cuza” Iași. Oaspeții au fost întâmpinați de doamna prof. Paraschiva Mîrza Leșan, directorul şcolii, elevi de la clasele a III-a C și a IV-a C, coordonaţi de prof. Nicoleta Slabu și prof. Geta Bungianu.
Implicarea copiilor şi a cadrelor didactice în demonstrarea valorificării principiilor şi valorilor morale cu ocazia sărbătorii de Craciun conduce la formarea unor deprinderi sub aspect moral-creştin, amplificand si încurajând exprimarea trairilor si sentimentelor crestine, dragostea si respectul pentru semeni, compasiunea si iertarea.
Proiectul ,,Magia colindelor!” a adus laolaltă copii din medii sociale diferite, cadre didactice, bunici si parinti, creand astfel legaturi stranse intre sat si oras.
Întreaga activitate a avut loc într-o atmosferă specifică sărbătorilor creştine de iarnă.

Prof. Geta Bungianu
Prof. Nicoleta Slabu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu